Warmtepompen

De warmtepomp werkt volgens een geheel ander principe. De warmtepomp onttrekt laagwaardige warmte uit de omgeving en waardeert deze op. Deze warmte wordt onttrokken uit een zogenaamde bron. Er zijn verschillende laagwaardige energiebronnen die geschikt zijn voor een warmtepompsysteem, deze keuze is project afhankelijk.

Een groot deel van het benodigde verwarmingsvermogen wordt onttrokken uit een energiebron waardoor de toe te voeren hoeveelheid aand rijfenergie veel kleiner is. De elektrische warmtepomp is een bijzonder milieuvriendelijk apparaat: het rendement is zeer hoog en de uitstoot van schadelijke stoffen die leiden tot het broeikaseffect is ca. 30 - 40% lager als dat van een HR-ketel. Een voorwaarde voor het goed functioneren van een warmtepompsysteem is de aanwezigheid van een laagtemperatuursysteem. Een goedwerkende warmtepomp haalt een rendement van meer dan 400%.

In samenwerking met onze partner Global-E-Systems hebben wij een “Warmtepomp Buffer Concept” ontwikkeld. Het systeem biedt een rendabele en duurzame oplossing voor de vervanging van de traditionele gasketels in bestaande woningen. Via deze link verneemt u hier meer informatie over.